به نقل از خبرگزاری موج، آیدین فتحی، عضو انجمن فولاد کشور در نشست خود با اصحاب رسانه با اشاره به مشکلات حمل و نقل محصولات فولادی به عنوان یکی از چالش های تولیدکنندگان این صنعت، سوآپ را راهکاری مناسب برای حل این مشکل بیان کرد.
به گفته وی به دلیل جانمایی نادرست تولیدکنندگان صنایع فولادی با توجه به موقعیت معادن، حمل و نقل تولیدات این صنعت به چالشی بزرگ و هزینه بر تبدیل شده است. معادن تامین کننده ی مواد اولیه صنعت فولاد اغلب در مرکز کشور قرار دارند در صورتی که اکثر تولیدکنندگان محصولات فولادی مثل لوله و پروفیل مبلی و سنگین، میلگرد، تیرآهن و … در شهر های دیگر واقع شده اند و با توجه به این موضوع صنایع فولادی هزینه ی زیادی را صرف جابه جایی و حمل مواد اولیه می کنند.
در حال حاضر تولیدکنندگان صنعت فولاد به منظور تامین مواد اولیه و فروش محصولات تولیدی خود چون ورق فولادی (ورق روغنی و سیاه) ، کنسانتره، آهن اسفنجی از بورس کالا کمک می گیرند. در این وضعیت ، موقعیت و شرایط بازار در درجه اول اهمیت و موقعیت کارخانه در جایگاه بعدی قرار می گیرد. برای حل مشکل حمل و نقل نیز می توان به این صورت از سوآپ کالا استفاده کرد که وقتی خریدار در مناطق جنوبی کشور قرار دارد و با تولیدکننده ای در مناطق شمالی معامله می کند می تواند با تولیدکننده ای که آماده ی سوآپ در مناطق جنوبی است همکاری کند و هزینه های حمل و نقل محصولات خود را به شکل چشم گیری کاهش دهد.
وی افزود استفاده از سامانه هوشمند سوآپ در صنایع فولاد می تواند باعث صرفه جویی ۳۹ درصدی هزینه های حمل و نقل بشود همچنین کاهش میزان آلاینده های زیست محیطی و تصادفات را به همراه دارد. در بلند مدت دولت هزینه کمتری صرف یارانه انرژی و نگهداری جاده ها خواهد کرد. معافیت مالیاتی ۱۰ درصدی سامانه هوشمند سوآپ موجب افزایش حاشیه سود شرکت های فولادی می شود و در مقابل درآمد مالیاتی دولت با افزایش سود تولید کنندگان فولادی افزایش می یابد.
در پایان ایشان معافیت مالیاتی سامانه سوآپ را راهکار مناسب و کاربردی برای جذب صنایع برشمرد.