به نقل از تجارت نیوز آمار های انجمن تولیدکنندگان فولاد از افت ۱.۵ درصدی صادرات فولاد خبر می دهد. براساس این آمارها در دو ماهه نخست امسال صادرات فولاد میانی (اسلب، بلوم و بیلت ) و محصولات فولادی (لوله و پروفیل سبک و سنگین، انواع تیرآهن و میلگرد و …) به ۱.۴۲۳.۰۰۰ تن رسیده که افت ۱.۵ درصدی نسبت به سال گذشته را نشان می دهد. این روند بیشتر مربوط به محصولات فولادی است. صادرات فولاد میانی ۱۰ درصد رشد و صادرات محصولات فولادی ۲۵ درصد افت داشته، با این شرایط در مجموع نمودار صادراتی این صنعت به زیر صفر کشیده شد.
آمار تولید دو ماهه ی نخست سال جاری نشان می دهد بخش اعظم تولیدات فولاد، داخل کشور مصرف شده و علی رغم کاهش صادرات، تولیدات شمش های فولادی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش پیدا کرده است و در مجموع مصرف آن ها نیز در داخل افزایش داشته است. تولیدات مقاطع فولادی دو ماهه ی نخست امسال در مقایسه با سال گذشته با رشد چهار درصدی همراه بوده اما میزان صادرات آن ۳۷ درصد افزایش داشته که نشان دهنده ی تمرکز دولت بر صادرات لوله و پروفیل و انواع مقاطع تا فروش داخلی است.
آمار های امسال انجمن تولیدکنندگان فولاد در مقایسه با سال گذشته حکایت از افزایش تولید دارد اما این ارقام در مقایسه با سال های پیشین سیر صعودی ندارد و نشان دهنده ی وضعیت نامناسب فولاد کشور است. بر اساس آمار های منتشر شده تولید فولاد در سال ۹۹ به ۳۰ میلیون تن رسیده بود و طبق برنامه ریزی ها این رقم در سال ۱۴۰۰ باید به ۳۴ میلیون تن می رسید اما تولیدکنندگان در این سال نتوانستند بیش از ۲۸ میلیون تن تولیدات داشته باشند که این ارقام عقب ماندگی چیزی در حدود ۶ میلیون تنی از برنامه تولید را نشان می دهد.
عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ، رضا شهرستانی، سوء مدیریت را دلیل این مشکل و عقب افتادگی می داند و معتقد است تا سال ۱۴۰۴ مجموع تولیدات به بیش از ۳۸ میلیون تن نخواهد رسید.