وزارت بازرگانی ایالات متحده اخیراً تصمیم گرفته تعرفه های اولیه ضد دامپینگ را بر واردات قلع و ورق فولادی قلع اندود از چین با نرخ تعرفه 122.5 درصد اعمال کند. از آنجایی که این بالاترین نرخ تاکنون بوده، این اقدام انتقاد شدید تحلیلگران تجاری و کارشناسان در سراسر چین را برانگیخت.

این تعرفه برای تولید کننده پیشرو چین، آهن و فولاد بائوشان (Baoshan Iron and Steel) نیز اعمال می شود. علاوه بر این، وزارت بازرگانی در نظر دارد عوارضی معادل 7.02 درصد بر واردات کارخانه قلع از آلمان و 5.29 درصد برای واردات از تولیدکنندگان کانادایی اعمال کند. این اقدامات بر محصولات اصلی هر کشور، از جمله شرکت‌هایی مانند Thyssenkrupp و ArcelorMittal DOFASCO تأثیر خواهد گذاشت. با این حال، این وزارتخانه تصریح کرد که تعرفه های ضد دامپینگ بر واردات فولاد کارخانه قلع از بریتانیا، هلند، کره جنوبی، تایوان و ترکیه اعمال نخواهد کرد. ورق فولادی قلع اندود یک فلز نقره ای براق است که به طور گسترده در ساخت قوطی برای مواد غذایی، رنگ و ظروف مختلف دیگر استفاده می شود. در نتیجه، این محصول در بسیاری از فرآیندهای تولیدی نقشی اساسی دارد.

واکنش چین چه بوده؟

تحلیلگران چینی به سرعت به این اقدام واکنش نشان دادند و از ایالات متحده انتقاد کردند و تعرفه جدید را “ناعادلانه” خواندند. بر اساس گزارشی در گلوبال تایمز، این تحلیلگران گفتند که نرخ های تعرفه اعمال شده بر واردات چین به طور قابل توجهی بالاتر از نرخ های تعرفه بر واردات از کانادا و آلمان است. علاوه بر این، آنها استدلال می کنند که این امر به طور بالقوه می تواند مقررات سازمان تجارت جهانی (WTO) را نقض کند. برخی دیگر اظهار داشتند که اقدامات انجام شده توسط دولت ایالات متحده، یک جانبه و صرفاً برای حمایت از صنایع آمریکایی بوده است.

تحمیل این عوارض جدید ضد دامپینگ با هدف محافظت از بخش داخلی فولاد ایالات متحده در برابر واردات ارزان صورت گرفت. همزمان، سیاستگذاران امیدوار بودند که این حرکت به یکسان کردن زمینه بازی برای تولیدکنندگان آمریکایی کمک کند. در واقع، موافقان استدلال می کنند که این وظایف به دنبال مقابله با اثرات نامطلوب چنین شیوه های “دامپینگ” و حمایت از صنعت محلی است.

ورق فولادی قلع اندود: تعرفه های جدید برای کارخانه های قلع

رویترز به نقل از نماینده وزارت بازرگانی ایالات متحده، توضیح داد که چرا این تعرفه مقدماتی در مقایسه با دو کشور دیگر بالاترین تعرفه علیه چین بود. آنها ادعا کردند که نرخ های بالاتر چین ناشی از عدم همکاری یک تولیدکننده بزرگ در طول تحقیقات است که منجر به تعیین “استنتاج نامطلوب” شده است. سایر پاسخ دهندگان نیز نتوانستند استقلال خود را از دولت چین نشان دهند.

در همین حال، گزارش گلوبال تایمز به نقل از چن جیا، یک تحلیلگر مستقل در استراتژی جهانی، گفت که این اقدام فراتر از مرزهای تحقیقات رقابتی ضد دامپینگ است. به گفته جیا، این تصمیم اصول سازمان تجارت جهانی از جمله تجارت آزاد، رقابت عادلانه و مذاکرات عادلانه را نقض می کند. وی همچنین ادعا کرد که تعرفه های فولاد و آلومینیوم اعمال شده توسط ایالات متحده نشان دهنده نقض هنجارهای تجارت جهانی است.

طبق آمار وزارت بازرگانی ایالات متحده، چین حدود 14 درصد از واردات ایالات متحده را تامین می کند. در همین حال، کانادا و آلمان روی هم تقریباً 30 درصد را تشکیل می دهند.

دستور جدید سازمان تجارت جهانی علیه تعرفه های قبلی چین بر فلزات

آخرین اختلاف تجاری تقریباً با گزارش تازه سازمان تجارت جهانی مصادف شد که جزئیات تعرفه های متقابل چین را علیه ایالات متحده در بخش 232 بر فولاد و آلومینیوم، به نفع ایالات متحده، تشریح می کرد.

WTO حکم داد که اعمال تعرفه‌های چین بر 2.4 میلیارد دلار کالاهای آمریکایی در واکنش به تعرفه‌های فولاد و آلومینیوم رئیس‌جمهور سابق دونالد ترامپ، آشکارا توافق‌نامه‌های تجاری اصلی این کشور را نقض می‌کند.

سازمان تجارت جهانی (WTO) تنها سازمان بین المللی است که با قوانین حاکم بر تجارت بین کشورها سروکار دارد. کارکرد اصلی آن ترویج تا حد امکان روان، پیش بینی پذیری و آزادی تجارت است.

سازمان تجارت جهانی متشکل از سه کارشناس، با مقامات ایالات متحده که مدعی بودند تعرفه های چین با اصول این سازمان مغایرت دارد، موافقت کرد. آنها همچنین موافقت کردند که این اقدام سایر امتیازات تجاری را که چین پس از پیوستن به سازمان تجاری با آنها موافقت کرده بود، نقض می کند.

بلافاصله پس از آن، وزارت بازرگانی چین از ایالات متحده خواست که بلافاصله تعرفه های اعمال شده بر واردات فولاد و آلومینیوم چین را لغو کند.

دور جدید تعرفه های اولیه ضد دامپینگ در فوریه سال جاری به دنبال درخواستی از یک تولید کننده فولاد ایالات متحده به نام کلیولند-کلیفز آغاز شد. این شرکت مواردی از دامپینگ خارجی در بخش ورق فولادی قلع اندود را ادعا کرد، بخشی که شاهد تعطیلی بسیاری از تأسیسات تولیدی ایالات متحده در سال های اخیر بود.

در ماه ژوئن، وزارت بازرگانی تعرفه های اولیه ضد یارانه ای را فاش کرد: 543 درصد واردات کارخانه قلع از آهن و فولاد بائوشان و 89 درصد واردات از دیگر تولیدکنندگان چینی. این بخشی از یک تحقیق جداگانه و در عین حال موازی بود.

در همان ماه، یک ارتباط دو حزبی از اعضای کنگره و نهاد تجاری موسسه Can Manufacturers نشان داد که چگونه عوارض ضد دامپینگ قابل توجهی هزینه های بسته بندی کنسرو شده را افزایش می دهد. آنها اشاره کردند که این به طور بالقوه می تواند بر مواد غذایی و محصولات آئروسل تأثیر بگذارد. به گفته آنها، این به طور بالقوه می تواند به نفع تولیدکنندگان کنسروهای چینی باشد و در نتیجه واردات غذاهای کنسرو شده از چین را افزایش دهد.

در واقع، تعرفه اجرایی اعلام شده به طور قابل توجهی ملایم تر از آنچه در ابتدا تصور می شد است. رئیس موسسه رابرت بودوی همچنین ابراز امیدواری کرد که تصمیم نهایی وزارت بازرگانی تعرفه پیشنهادی در مورد فولاد قلع اندود کانادا و آلمان را لغو کند. قابل ذکر است، پنج کشور معاف از عوارض تقریباً نیمی از واردات فولاد کارخانه قلع آمریکا را تشکیل می دهند.

تصمیم در مورد تعرفه ها کمتر از یک هفته پس از اعلام تصمیم کلیولند-کلیف برای به دست آوردن یک رقیب اصلی در بخش ورق قلع یعنی فولاد ایالات متحده، اتخاذ شد. کارشناسان صنعت خاطرنشان کردند که این حرکت تثبیت در چشم انداز تولید فولاد آمریکا را تسریع می کند.