معاون وزیر صنعت گفت: در صورت آزاد سازی قیمت فولاد باید قیمت ملزومات تولید از جمله گاز، برق و سنگ نیز آزاد محاسبه شود که این موضوع در نهایت به ضرر شرکت های تولیدی است.
جعفر سرقینی با اشاره به اینکه هم اکنون قیمت گاز، برق و سنگ تولید آهن و فولاد با دلار 4200 تومانی و حتی کمتر محاسبه می شود به صدا و سیما گفت:
هم اکنون می توان با کار جمعی میزان سود تولید کنندگان فولاد را افزایش داد در ضمن اینکه بازار داخل را نیز تغذیه کرد.
وی حجم صادرات فولاد سال گذشته را 9 میلیون تن اعلام کرد و افزود:
طبق برنامه ریزی انجام شده این رقم سال جاری باید به 12 میلیون تن برسد که اگر 10 میلیون تن آن نیز محقق شود با احتساب ارز 8 هزار تومانی عدد قابل توجهی نصیب صادر کنندگان می شود. در صورت کنترل زنجیره آخر می توان دلالان را حذف کرده و فولاد را با قیمت درست به دست مصرف کننده رساند.
این مقام مسئول با بیان اینکه ممنوعیتی برای صادرات مواد معدنی وجود ندارد و طبق روال قبل در حال انجام است،ادامه داد:
تنها محدودیت اعمال شده در این بخش انجام صادرات فولاد و سایر فلزات توسط تولید کنندگان آن است که البته این موضوع منوط بر تامین نیاز داخل از طریق عرضه آن در بورس است.
اختلاف قیمت فولاد در بازار و رقم صادرات آن به حضور برخی بازرگانان در بازار و جمع آوری فولاد و سایر فلزات از کف بازار و انجام صادرات این محصولات بوده که این روند مانع از تحقق اهداف وزارت صنعت بوده است.
سرقینی با بیان اینکه روز گذشته دو محموله بزرگ فولاد صادر شده،گفت:
فولاد از خاک این کشور تولید می شود بنابراین نمی توان بصورت لجام گسیخته آن را صادر کرد این روند در صورت تامین نیاز داخل انجام خواهد شد.