به نقل از معدن 24، اباذر براری، دبیر انجمن نوردکاران فولاد ایران طی گفت و گو خود با این خبرگزاری در مورد شرایط صنعت فولاد از آغاز سال 1401 گفت: امسال به واسطه ی جنگ اوکراین و روسیه برای صنعت فولاد پرچالش و پرتلاطم آغاز شد. گرچه در داخل کشور، فولاد صنعتی مستقل از سایر صنایع است اما در زمینه صادرات فولاد و محصولات فولادی چون صادرات لوله و پروفیل نوسانات جهانی، بازار داخل کشور را هم تحت تاثیر قرار داد. امسال تورم بر صنعت فولاد هم اثر گذار بود و موجب افزایش قیمت ها شد. در کنار این تورم افزایش هزینه های حمل و نقل، دستمزد و … موجب ایجاد انتظار تورمی در بنگاه های اقتصادی شد.

در مورد این افزایش قیمت و تورم ایجاد شده عملکرد بورس کالا هم بی تاثیر نبود. به عقیده ی فعالان اقتصادی در فروردین ماه با توجه به تعطیلات و آغاز ماه رمضان نیازی به افزایش قیمت ها چون قیمت پروفیل سبک اصفهان نبود اما این افزایش در بورس کالا اتفاق افتاد و باعث شد رکود ایجاد شده تشدید بشود و ضربات سختی به فعالان و تولیدکنندگان این صنف وارد کرد.

از جمله دیگر چالش هایی که برای این صنعت در فروردین ماه امسال اتفاق افتاد اعمال عوارض صادراتی بود. گرچه این تصمیم با هدف مدیریت بازار داخل گرفته شد اما حجم زیاد دستور العمل ها و بخش نامه هایی که بعد از این اتفاق صادر شد نشان دهنده ی کارشناسی نبودن این کار بود. نهایتا به کمک جلسات و استدلالات بخش خصوصی این عوارض لغو شد اما فعالان این صنعت تا ماه بعد با آثار نامطلوب آن دست و پنجه نرم می کردند و در خرداد ماه ثباتی نسبی در این بازار برقرار شد.

ایشان در ادامه افزود: با توجه به شرایط  حاکم بر بازار جهانی ، صنعت فولاد ایران می تواند در این شرایط رشد چشم گیری داشته باشد اما متاسفانه سیاست های غلط در زمینه تولید و صادرات باعث شد با افت تولید و صادرات لوله مبلی و پروفیل سبک  مواجه شویم و حتی فعالان و سرمایه گذاران این حوزه هم به آینده ی این صنعت بدبین باشند که نتیجه ی آن توقف نسبی در این حوزه بود.

اخبار در گروه صبا | نویسنده : سروناز خسروی راد | بروزرسانی : 15 شهریور 1401