نوسانات قیمت فولاد به طور مستقیم بر هزینه های پروژه های ساخت و ساز تأثیر می گذارد. کاهش هزینه های فولاد اغلب به نفع بخش ساخت و ساز است. صنعت ساخت و ساز بیش از نیمی از مصرف جهانی فولاد را تشکیل می دهد. هر گونه کاهش در پروژه های ساختمانی بر تقاضای کلی فولاد تأثیر می گذارد. پیش‌بینی‌ها حاکی از کاهش تقاضای جهانی فولاد در دهه آینده است، اگرچه رشد انرژی، حمل‌ونقل و برخی بازارهای منطقه‌ای می‌تواند برخی از ضررها را جبران کند.

انرژی از سال 2021 به دلیل تورم بالا و رویدادهای ژئوپلیتیکی مانند جنگ در اوکراین با نرخ شگفت انگیزی افزایش یافته است. حتی با وجود تورم کمتر در ایالات متحده، قیمت انرژی همچنان بالاست. این می تواند بر قیمت آلومینیوم و فولاد تأثیر بگذارد زیرا این دو فلز، به ویژه فولاد، با کاهش تقاضای ساخت و ساز به شدت متضرر می شوند.

چگونه ساخت و ساز بر قیمت فولاد تأثیر می گذارد

قیمت فولاد به طور قابل توجهی بر هزینه های پروژه ساخت و ساز تأثیر می گذارد، بنابراین تغییرات قیمت می تواند به شدت بر رقابت شرکت‌های ساختمانی تأثیر بگذارد. و از آنجایی که فولاد نقش مهمی در بسیاری از پروژه های ساختمانی ایفا می کند، افزایش هزینه های فولاد ممکن است به طور چشمگیری بودجه کلی پروژه را افزایش دهد. در نتیجه، شرکت های ساختمانی ممکن است فشاری را احساس کنند که مجبورند قیمت های خود را برای پرداخت هزینه های افزایش یافته، افزایش دهند.

با این حال، هزینه‌های پایین‌تر فولاد اغلب برای بخش ساخت‌وساز مفید است، زیرا کسب‌وکارها می‌توانند پیشنهادهای رقابتی‌تری را برای پروژه‌ها ارائه دهند. علاوه بر این، قیمت‌های پایین‌تر فولاد ممکن است پروژه‌های ساختمانی را برای افراد و کسب‌وکارها در دسترس‌تر کند، که ممکن است منجر به افزایش فعالیت‌های ساختمانی کلی شود. از فولاد در ساخت انواع لوله و پروفیل مانند پروفیل مبلی و پروفیل سبک استفاده می‌شود که کاربرد زیادی در ساخت و ساز دارند.

علاوه بر این، عرضه و تقاضا، هزینه های تولید و مقررات دولتی همگی بر قیمت گذاری فولاد تأثیر می گذارند. به عنوان مثال، مخارج زیرساختی دولت می تواند تقاضای فولاد را افزایش دهد و قیمت گذاری آن را حفظ کند، در حالی که تعرفه های واردات فولاد ممکن است هزینه های فولاد را به طور چشمگیری افزایش دهد. در واقع، در چند دهه گذشته، پروژه‌های زیربنایی کمک قابل توجهی در میان کاهش قیمت فولاد ارائه کرده‌اند.

تاثیر ساخت و ساز بر تقاضای فولاد

صنعت ساخت و ساز یکی از بزرگترین بخش های استفاده از فولاد است که بیش از 50 درصد مصرف جهانی فولاد را به خود اختصاص داده است. بنابراین، پروژه های ساختمانی اغلب بر تقاضای کلی فولاد تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، تقاضای فولاد در ابتدا به دلیل شیوع COVID-19 کاهش یافت، اما به زودی با قدرت بازگشت. با این حال، این بیماری همه گیر منجر به شکست زنجیره تامین نیز شد که هزینه ها را افزایش داد و به کمبود فولاد کمک کرد. تقریباً 1900 دلار در هر تن، هزینه فولاد بیش از 300 درصد بیشتر از قبل از همه گیری بود.

از سال 1970، تقاضای جهانی فولاد بیش از سه برابر افزایش یافته است و همچنان با رشد اقتصادها، شهرنشینی، مصرف کالاهای بیشتر و ایجاد زیرساخت‌های خود، این مسیر را ادامه می‌دهد. با این حال، توجه به این نکته مهم است که استفاده کارآمدتر از مواد به کاهش سطح کلی تقاضا نسبت به پیش بینی های پایه کمک می کند.

طبق پیش‌بینی‌ها، تقاضای فولاد در سراسر جهان طی ده سال آینده کاهش خواهد یافت، اما به روش‌های مختلف در مناطق و صنایع مختلف. در واقع، رشد در آسیای جنوب شرقی و هند ممکن است تا حدودی کاهش سرعت ساخت و ساز را جبران کند. در همین حال، رشد انرژی و حمل‌ونقل می‌تواند «عادی‌سازی» تقاضا در چین را جبران کند، که عملاً به دهه‌ها گسترش سریع پایان می‌دهد.

همه اینها می تواند منجر به ظرفیت مازاد منطقه و عدم تعادل شود. این در حالی است که کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که رشد تقاضا در برخی مناطق به دلیل کاهش صنایع و بخش‌های مهمی مانند ساخت‌وساز کاهش یا رکود خواهد داشت.