ورق سیاه در بازار ایران در ماه مهر با رشد 2 درصدی نسبت به ماه شهریور همراه بود. در این ماه تحولات بسیار مهمی در سطح جهان اتفاق افتاد. جنگ بین اسراییل و حماس و نگرانی از ادامه دار بودن آن و کشیدن جنگ به سایر کشورهای اطراف باعث شد که تمامی بازارها تحت تاثیر قرار بگیرند. قیمت دلار نیز در ایران تحت تاثیر قرار گرفت و افزایشی شد. به همین دلیل قیمت ورق سیاه که در ماه‌های گذشته اندکی کاهشی نیز شده بود، تحت تاثیر قرار گرفته و دو درصد رشد را تجربه کرد.

جنگ اسراییل و حماس تأثیر قابل توجهی بر قیمت ورق سیاه داشت. این جنگ منجر به افزایش قیمت نفت و گاز شد که خود منجر به افزایش قیمت مواد اولیه مورد استفاده در تولید ورق سیاه مانند سنگ آهن و فولاد شد. علاوه بر این، جنگ منجر به اختلال در زنجیره تأمین ورق سیاه شده است. این اختلال باعث شده که تقاضا برای ورق سیاه افزایش یافته و قیمت آن نیز افزایش یابد.

بر اساس گزارشی از شرکت تحقیقاتی IHS Markit، قیمت ورق سیاه در جهان در مهر 1402 به طور متوسط 10 درصد افزایش یافت. انتظار می رود که تأثیر جنگ اسراییل و حماس بر قیمت ورق سیاه تا چند ماه آینده ادامه داشته باشد.

در ماه مهر هر کیلو ورق سیاه با ضخامت 2 (رول)، به قیمت 34،130 تومان در بازار معامله شد. این در حالی است که همین ورق در ماه‌های مرداد و شهریور، به قیمت 34،500 و 33،500 تومان در بازار معامله شده بود.

در جدول و نمودار زیر می‌توانید روند تغییرات قیمتی ورق سیاه 2 (قیمت پایه) را از ابتدای سال 1402 تا مهر ماه مشاهده نمایید:

سال 1402 / ماه قیمت پایه (تومان) تغییر
فروردین 41،300 0
اردیبهشت 35،500 %14-
خرداد 35،500 0
تیر 34،500 %2.81-
مرداد 34،500 0
شهریور 33،500 %2.89-
مهر 34،130 %1.88+

 

نمودار تغییر قیمت ورق سیاه با ضخامت 2 در از ابتدای سال تا مهر 1402