پروفیل مبلی تنوع بالایی از نظر سایز مقطع، ضخامت و نوع ورق دارد ، به همین خاطر انتخاب مناسب ترین پروفیل با توجه به طراحی محصول نیازمند شناختی کامل و درست در مورد پروفیل مبلی است. اختلاف های چند میلی متری در ضخامت و سایز ، تفاوت زیادی در قیمت پروفیل مبلی خریداری شده ایجاد می کند همچنین کیفیت های متفاوت ورق ، بر کیفیت انجام فرآیند های تخصصی پروفیل مبلی تاثیر گذار است. در ادامه توضیح خواهیم داد برای انتخاب پروفیل مبلی به چه نکاتی باید توجه داشته باشیم تا حین تولید با کمترین چالش ها مواجه شویم.
قدم اول : ضخامت را با توجه به طراحی محصول خود انتخاب کنید
افزایش یا کاهش ضخامت تاثیر زیادی در وزن ، قیمت و عملکرد پروفیل حین انجام فرآیند دارد. ضخامت ورق و سایز مقطع تعیین کننده ی وزن نهایی پروفیل مبلی است. اگر ضخامت چند میلی متر بیشتر و اندازه مقطع چند میلی متر بزرگ تر از حد نیاز باشد وزن نهایی شاخه به شکل قابل توجهی افزایش می یابد. قیمت پروفیل سبک بر اساس واحد وزن محاسبه می شود پس افزایش بی دلیل وزن مساوی با افزایش قیمت نهایی و هدر رفت بخشی از سرمایه تولید کننده خواهد بود.
قدم دوم : ابعاد پروفیل مبلی را با توجه به کاربرد آن انتخاب کنید
برای تولید محصول از پروفیل مبلی ، مقطع برش داده می شود ، در نقاطی خم شده و شاید نیاز باشد با جوشکاری به هم متصل بشوند. اگر اندازه ی قطعات با توجه به طراحی و مکان قرار گیری آن ها به درستی انتخاب نشود قطعات با هم چفت نمی شوند و در نهایت محصول دقیق و درستی تولید نمی شود. به غیر از این مورد اگر ابعاد و اندازه با هم متناسب نباشند طی انجام فرآیند های خم و کشش مشکلات زیادی ایجاد می شود.
قدم سوم : ورق با کیفیت مناسب برای انجام فرآیند های تخصصی انتخاب کنید.
خمکاری و آبکاری دو تا از مهم ترین فرآیند های تخصصی پروفیل مبلی هستند که کیفیت ورق تعیین کننده ی چگونگی انجام آن ها است. برای خمکاری پروفیل سبک باید از انعطاف بالایی برخوردار باشد زیرا در محل خم قسمتی کشیده و قسمت دیگر فشرده می شود اگر انعطاف ورق به حد کافی نباشد پروفیل در محل خم پاره یا شکسته می شود. در آبکاری پروفیل مبلی لایه ای نازک از فلز بر سطح ورق پروفیل قرار می گیرد. زبری ورق باید به حدی باشد که هم بتواند آبکاری را نگه دارد و هم کیفیت سطح بعد از آبکاری را خراب نکند.
قدم چهارم : نوع آبکاری را با توجه به ویژگی های محصول تولیدی انتخاب کنید.
معمولا پروفیل مبلی را با دو هدف آبکاری می کنند. یا با هدف زیبایی و یا برای ایجاد مقاومت در برابر زنگ زدگی. آبکاری با فلز های روی و نیکل-کروم دو تا از متداول ترین انواع آبکاری ها برای پروفیل مبلی است. گالوانیزاسیون یا آبکاری با فلز روی مقاومت خوبی در برابر زنگ زدگی ایجاد می کند. اکسیژن هوا با فلز روی واکنش میدهد و تولید روی اکسید می کند. این لایه روی اکسید مانند سپری محافظ در برابر اکسایش لایه های زیرین عمل می کند به همین خاطر لوله و پروفیل گالوانیزه برای ساخت انواع گلخانه بسیار کاربردی است. وقتی از آبکاری نیکل-کروم استفاده می شود که به قطعه ای زیبا و ضد زنگ نیاز باشد. برای این آبکاری در مرحله ی اول لایه ای از فلز نیکل برای ضد زنگ کردن قطعه و در مرحله دوم لایه ای از فلز کروم برای زیبا تر شدن آن روی سطح کشیده می شود. نیکل و کروم هر دو فلزی به نسبت گران قیمت هستند به همین خاطر هزینه آبکاری نیکل کروم خیلی بیشتر از گالوانیزه کردن است.