رونق و پیشبرد امر تولید امروز یک خواست همگانی است. چیزی که هیچ اراده مخالفی ندارد و رای صد درصدی و مثبت همه خواص و عوام جامعه را به دنبال خود دارد.
حالا با این همه تایید؛ پس چرا تولید جان نمیگیرد و بیشترِ تولید کنندگان ما همچون یتیم بی پناه آه و ناله میکنند؟
همه معتقدند وقتی اراده همگانی به دنبال کاری باشد آن امر با سرعت و به راحتی به قله موفقیت میرسد.
پس چرا این فرضیه به تولید که میرسد؛ وفاقِ بی نتیجه است؟
چرا از وضعیت تولید کشور؛ تولید کنندگان و مردم و مسئولان راضی نیستند و چرا طرحهای پر سر و صدایِ رونق و بهبودِ تولید، اجرایی نمیشود و شعارهای رونق، لباس عمل نمیپوشد؟!
چرا رونق تولید که خلاصه مفهوم اقتصاد مقاومتی است در زمینی که همه بازیکنان تلاش و داوران و تماشاچیان برای بُرد آن دست میزنند به راحتی میبازد !
به راستی حریف مقابل رونق تولید کیست که پشت تولید را بر خاک میمالد؟!
حقیقتا پاسخ چیستانِ رونق تولید چیست؟
شاید بتوان گفت یکی از علل اساسی پیچیدگی معادله رونق تولید در زیاد بودن مجهولات این معادله است!
یک اصل ساده ریاضی به ما میگوید حل هر معادله از جمله معادله رونق تولید نیاز به پیدا کردن مقدار مجهولهای موجود در آن معادله دارد .
و وقتی ضریبِ مجهول بی نهایت شود و یا معادله خطی و معمولی و ساده تولید در کشور ما؛ غیر خطی و پیچیده و با مجهولات فراوان و حتی لحظهای در حال اضافه شدن مجهولات بیشتر از سوی دستگاههای مرتبط و غیر مرتبط باشد آنگاه دیگر معادله تولید هم دو طرف نخواهد داشت که بخواهیم در دو طرف برای رونق توافق کنیم و علامت تساوی ظاهر شود.
و بدین گونه است که در معمای رونق و معادله تولیدِ کشور ما، پیدا کردن مقدار مجهولهای موجود غیر ممکن شده و لذا حل نشدنی به نظر میرسد.
پس قدم اول برای حل معادله رونق اینکه دستگاهها و تصمیمات مجهول ساز را متوقف و با شناسایی و پیدا کردن مقدار مجهولهای موجود و ساده کردن آن؛ مجهولات را به یک طرف و بقیه را به طرف دوم برد و سپس برای حل آن اقدام کرد.
در یادداشت بعدی راجع به مجهولات معادله رونق تولید بحث خواهیم کرد.
امیرحسین کاوه دبیر سندیکای لوله و پروفیل فولادی ایران
منبع : جهان معدن
.
اخبار در گروه صبا | نویسنده : صباپروفیل | بروزرسانی : ۱۸ فروردین ۱۴۰۰
.