میلگرد انتظار که به آن آرماتور انتظار یا میلگرد ریشه نیز میگویند، میلگردی است که برای اتصال عضوهای بتنی مجاور و انتقال موثر نیرو بین آنها استفاده میشود. نحوه اجرای آرماتور انتظار باعث میشود که دالها به یکدیگر متصل شوند و زمینه ادامه بتنریزی فراهم شود، به نحوی که قسمتی از میلگرد در بتن قرار میگیرد و قسمت دیگر آن بیرون میماند.
آرماتور انتظار چیست؟
برای آرماتور انتظار در زبان انگلیسی از عبارت Reinforcement Dowel یا Dowel Bar (میلگرد انتظار) استفاده میشود. از میلگرد انتظار در ابتداییترین شکل خود، برای ایجاد یک اتصال قوی و تقویت شده بین دو دال بتنی به صورت افقی یا عمودی استفاده میشود. در ساختوسازها، تقویت اتصال بین دو یا چند دال بتنی برای بهبود مقاومت و انتقال نیرو، همیشه لازم و ضروری است. میلگرد انتظار امکان کاهش مقاومت اصطکاکی را فراهم میکند و انعطافپذیری در اتصال را برای انقباض یا انبساط بتن به دلیل رطوبت و نوسانات دما فراهم مینماید.
دال بتنی چیست؟
دال بتنی یا اسلب بتنی (Concrete slab)، یکی از معمولترین عناصر سازهای در ساختمانهای امروزی است که دارای ساختاری ساده اما پر اهمیت است. از دال بتنی برای ساخت سطوح تخت و پرکاربرد استفاده میشود. عمق اسلب در مقایسه با طولش بسیار کوچک است.
کاربرد میلگرد انتظار
در بسیاری از مواقع از میلگرد انتظار برای اتصال ستون به فونداسیون استفاده میشود. از مهمترین کاربردهای این محصول میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اتصال ستون به فونداسیون
- اتصال دال به ستون
- اتصال دال به دال
- اتصال ستون به ستون
- اتصال ستون به تیر
- اتصال تیر به تیر
- اتصال راهپله به دال

میلگرد انتظار ستون چیست؟
نحوه اجرای ریشه ستون باعث میشود که دالها با استفاده از میلگرد انتظار به یکدیگر متصل شوند و زمینه ادامه بتنریزی آماده شود، به نحوی که قسمتی از میلگرد در بتن قرار میگیرد و قسمت دیگر آن بیرون میماند.
طول میلگرد انتظار در ستون
معمولاً آرماتور انتظار ۱ متر طول و ۱۶ میلیمتر تا ۲۵ میلیمتر قطر دارد. علاوه بر این،
ابعاد میلگرد انتظار
معمولاً آرماتور انتظار ۱۸ اینچ (۴۶۰ میلیمتر) طول، ۱.۲۵ تا ۱.۵ اینچ (۳۲ تا ۳۸ میلیمتر) قطر دارد و در فاصله ۱۲ اینچ (۳۰۵ میلیمتر) از هم قرار میگیرند.