انواع لوله استیل

تقسیم بندی لوله های استیل بر اساس سه فاکتور ، ساخت، آلیاژ و کاربرد انجام می شوند.

لوله استیل یا به صورت کامل تر لوله استینلس استیل به نوعی لوله فولادی گفته می شود که کمتر از ۲ درصد از آلیاژ آن را کربن تشکیل می دهد.

 

انواع لوله استیل بر اساس آلیاژ

  • لوله استیل 304

این لوله را می توان از پرکاربردترین انواع لوله های استیل بوده و مصارف گوناگونی دارد. متریال های به کار رفته در این لوله، 18 درصد کروم ، 8 درصد نیکل، کربن و منیزیم می باشد. از کربن برای ایجاد مقاومت در لوله ها ، از کروم برای بالابردن انعطاف و از نیکل برای جلوگیری از زنگ زدگی استفاده می شود.

بنابراین لوله هایی که نیکل در آن استفاده شده است در ساخت حفاظ و نرده های استیل در فضای خارجی و محیط های مرطوب مناسبترین گزینه است و همچنین کربنی که برای تولید این لوله استفاده می شود سبب مقاومت بالا در برابر سرما و حرارت شده است.

لوله استیل 304 در ضخامت های مختلف تولید می شوند.

  • لوله استیل 316

برای ساخت لوله استیل 316 تقریبا 10 تا 12 درصد نیکل ، 16 تا 18 درصد کروم و 2 درصد مولیبدن استفاده می شود. همانطور که در بالا اشاره شد این آلیاژها از زنگ زدگی و خوردگی جلوگیری می کند انعطاف پذیری و جوش پذیری آنها را بالا می برد. از این محصول در سیستم تصفیه آب و فاضلاب، سیستم های تولید دارو و مواد غذایی و غیره استفاده می شود.

لوله استیل 316 در ابعاد و ضخامت های مختلف تولید می شوند.

  • لوله استیل 201

در ساخت این لوله ها از 5 درصد کروم و مقدار کمی نیکل استفاده می شود . طبق دو مورد قبلی که ذکر شد این دو آلیاژ سبب می شوند که لوله 201 در برابر پوسیدگی و زنگ زدگی مقاوم باشد اما این مقاومت نسبت به لوله استیل 304 و 316 کمتر است و همین امر سبب شده در محیط های مرطوب استفاده نشود.

از این محصول در دکوراسیون داخلی استفاده می شود.

 

قیمت لوله های 316 به دلیل وجود نیکل و کروم بیش تر بیشتر از لوله های 304 و 201 است. وزن این ها نیز نسبت به 304 بیش تر می باشد.

 

انواع لوله استیل بر اساس شکل

  • لوله استیل بدون درز

در ساخت این محصول از استیل 300 استفاده می شود. هیچ گونه درزی در ساختار آن ها وجود ندارد و انواع لوله ۳۰۴، ۳۱۶، ۳۲۱، ۳۱۰ و لوله دابلکس را شامل می شود.

قیمت این مدل در مقایسه با لوله های درزدار، بیش تر است.

  • لوله استیل درزدار

در ساخت این لوله نیز از استیل 300 استفاده می شود. در ساخت این لوله ها ورق های استیل به هم جوش داده می شود. لوله های ۳۰۴ ، ۳۱۶ و لوله دابلکس را شامل می شود.

از لوله های استیل درزدار برای مصارفی که فشار در آن ها زیاد است، استفاده نمی شود.

 

انواع لوله استیل بر اساس کاربرد

  • لوله استیل نرده

از این محصول در ساخت نرده و حفاظ استفاده می شود و دارای ضخامت و قطرهای گوناگونی است. پرکاربردترین و پرمصرفترین این لوله ها دارای ضخامت 16 ، 25 و 38 میلی متر می باشند. این لوله ها معمولا درزدار هستند اما از استحکام خوب و سطح صافی برخوردارند.

لوله های 201 و 304 از جمله لوله های استیل هستند که در ساخت نرده کاربرد دارد. لازم به ذکر است به دلیل ویژگی های منحصر لوله 304 این مدل لوله بیشتر در ساخت نرده و حفاظ استفاده می شود. در مقابل در دکوراسیون ها و فضاهای داخلی، لوله 201 به دلیل قیمت مناسب و ظاهر زیبایی که دارد استفاده می شود.

  • لوله استیل نسوز

از این لوله ها در محیط هایی که حرارت و دما بالا می باشد، استفاده می شود. لوله استیل نسوز 321 و 310 نمونه هایی از این لوله ها هستند.

از لوله استیل 321 در دمای حدود 960 درجه و لوله استیل 310 در دمای بالای 1000 درجه سانتی گراد مورد استفاده قرار میگیرد. به عنوان مثال در سیستم لوله کشی صنعتی، خطوط هوای فشرده، خطوط آب سخت گیری شده و خطوط حاوی آب دریا استفاده می شوند.

به دلیل استفاده از کروم و نیکل، مولیبدن و تیتانیوم در ساختار این لوله ها، در دمای بالا پایدار می باشند.

  • لوله استیل نازک

لوله استیل نازک یا لوله استیل جوشی معمولا دارای ضخامت 2 اینچ می باشد. همچنین در انواع ضخامتها همچون 0.5، 0.6، 0.7، 0.8 و 1 میلی متری ساخته می شوند و بیشتر در دکوراسیون و تزیینات کاربرد دارند.

  • لوله استیل طلایی

این محصول از آلیاژی مشابه با لوله استیل نقره ای ساخته می شود به همین دلیل دارای رنگ ثابتی هستند. یکی از مواردی که لوله های استیل طلایی بیشترین کاربرد را دارند طراحی دکوراسیون داخلی و دکوراتیو است. دو آلیاژ 304 و 201 در ساخت این لوله ها مورد استفاده قرار می گیرند.

استیل, مقالات در گروه صبا | نویسنده : صباپروفیل | بروزرسانی : 24 آبان 1402